top of page

Behandelwijzen

Anamnese (klachtbepaling)

Om te beginnen wil ik als behandelaar eerst weten met welke klacht ik te maken heb, dus wordt er een intake afgenomen. In de intake achterhaal ik samen met u waar de klacht vandaan komt en zal uw verdere medische geschiedenis in kaart worden gebracht. Aan de hand van de intake beoordeel ik of ik u in behandeling kan nemen of dat ik u moet doorverwijzen naar uw huisarts of naar een andere specialist.

Shiatsu

Shiatsu wordt uitgevoerd over het algemeen uitgevoerd met de duimen en hand palmen. Net zo als segmentale massage therapie wordt er een stevige prikkel gegeven om storingen op te lossen of te verlichten. Dit kan op de zenuwbanen, huid en spier- orgaan- en botweefsel. Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie.


In 1964 erkende het Japanse Ministerie van Volksgezondheid Shiatsu als zelfstandige therapeutische behandelmethode.met de volgende definitie:

“Therapie, die druk met duimen en handpalmen toepast op bepaalde punten van het lichaam, onregelmatigheden corrigeert, gezondheid onderhoudt en verbetert, bijdraagt tot het verlichten van diverse ziekten (diverse pijnen, stress, ontregeldheden in het zenuwstelsel, etc.) en de zelfgenezende werking van het organisme activeert. Heeft geen bijwerkingen.

bottom of page